VESTI

Sušara Mušvete – pršut na Zlatiboru


Mušvete su malo, brežuljkasto, zlatiborsko selo, smešteno na oko 10 km severoistočno od Čajetine i turističkog centra Zlatibor, na putu prema Krivoj reci. Selo Mušvete okružuju tri velika brda – Gradina (1176 m), Gliza (951 m) i Cerova (795 m), koje obiluju izvorima čiste planinske vode i posebnom mikroklimom. Za nastanak imena Mušvete vezuju se mnogobrojne zanimljive legende, koje i danas govore stariji stanovnici sela. Na potocima je nekada u Mušvetama radilo sedam vodenica, a danas na pregrađenoj rečici postoji uređeno i opremljeno kupalište u kome se gosti rashlađuju i rekreiraju tokom letnjih vrućina.

Na Zlatiboru proizvode – pršut


ČUVENU užičku pršutu proizvode desetine domaćinstava na obroncima Zlatibora, a među njima, u Mušvetama, braća Mirko Berić (60) i Jovan Ćosić (55) nisu mogli bez - pršuta. Izbegli sa porodicama iz Krajine, doneli su u živopisno selo recepturu nasleđenu od predaka i započeli proizvodnju u vojnim šatorima. Danas sve oko njihove velike sušare miriše na izgubljeni zavičaj.

Pršut sa Zlatibora


Zlatibor – Zlatiborska sela puna su vrednih domaćina i zidanih sušara u kojima, na odvajkada nepromenjen način, mirise i boju dobija poznata pršuta ovog kraja.

ILI NAS POSETITE LIČNO U NAŠOJ PRODAVNICI NA NOVOM BEOGRADU

Kontakt:
"AĆIM" d.o.o. Beograd
Sedište: Pinosava - Beograd, II Nova 13 v
E-mail: acim.doo@hotmail.rs

Telefon:
011/311-43-40
Mob:
060/313-27-05,
060/313-27-11,
064/160-50-56

Prodajno mesto:
Bulevar Arsenija Čarnojevića 95
lokal D-37 (Grčko-kiparski centar) Novi Beograd, Srbija

Acim d.o.o. - www.prsut.rs @ 2016 All rights reserved | Friendly tags: pršut, dimljeno meso, kulen, prodaja pršuta | Design by: SixPack design studio