O NAMA

Preduzeće Aćim d.o.o. je osnovano 1989. godine u mestu Kistanje (Dalmacija). Osnivači preduzeća su braća Jovan Ćosić i Mirko Berić. Od samog početka Aćim d.o.o. se bavi proizvodnjom tradicionalnih suhomesnatih proizvoda - pršuta i pancete po receptu, koji se u Dalmaciji prenosio sa kolena na koleno, stotinama godina.

Sticajem ratnih okolnosti 1995. godine dolazimo u Srbiju. Nedugo zatim, u zimu 1996. godine odlučujemo se da pokušamo da na Zlatiboru osušimo meso po našem - receptu (ne koristimo ništa osim morske soli, pritiskamo, malo odimimo hladnim dimom od bukovog drveta i stavljamo na vetrenje i dugo zrenje). U tu svrhu uzimamo u zakup sušaru mesa u zlatiborskom selu Šljivovica. Eksperiment je uspeo i dobijamo jako kvalitetan proizvod kome dajemo naziv pršut sa Zlatibora. Uz njega proizvodimo pancetu, suvi vrat, pečenicu,... Kvalitet naših proizvoda biva prepoznat čak i od eminentnog instituta za meso Kulmbah (Nemačka). Na taj način naši proizvodi brzo nalaze put do zainteresovanih kupaca. Vremenom je tražnja prevazilazila kapacitete unajmljene sušare, tako da smo intenzivno tragali za lokacijom na Zlatiboru, na kojoj bi sagradili vlastiti objekat. Put nas vodi u selo Mušvete, gde pronalazimo lokaciju sa odgovarajućom ružom vetrova i počinjemo sa izgradnjom objekta - sušare.

2000. godine objekat se dovodi u stanje da može početi sa radom i dobija rešenje Veterinarske uprave. U asortiman ubacujemo i kulen. Naše proizvode prodajemo restoranima i hotelima prvenstveno u Beogradu, ali i na Zlatiboru. 2005. godine otvaramo prodavnicu na Novom Beogradu u Grčko-kiparskom centru i na taj način se približavamo krajnjim kupcima. 2010. godine objekat na Zlatiboru sertifikujemo za ISO 22000, najsavremeniji standard iz oblasti bezbednosti proizvodnje hrane. U to vreme sušara postaje predmet interesovanja turista i beleži sve veći rast poseta, tako da smo u saradnji sa Turističkom organizacijom Zlatibora i Regionalnom razvojnom agencijom Zlatibor, napravili turističku ponudu obilaska naše proizvodnje sa degustacijom, a u skladu sa pravilima “dobre higijenske prakse”. Za tu priliku smo napravili i mali drveni degustacioni centar - vajat, gde se posle obilaska mogu probati naši suhomesnati proizvodi, ali i vino i rakija lozovača, koje pravimo u privatnoj režiji. Interesovanje za našu proizvodnju pokazuju i mediji, o čemu svedoče brojne reportaže RTS, B92, Al Jazeera, Politika i Novosti. Za naše proizvode su čuli i van okvira Srbije, tako da smo 2015. godine konkurisali i dobili dozvolu za izvoz u Carinsku uniju Rusije, Belorusije i Kazahstana. Za ovih dvadeset godina koliko smo ovde, uspeli smo da prenesemo miris i ukus Dalmacije na Zlatibor.

 

O nama

Preduzeće Aćim d.o.o. je osnovano 1989. godine u mestu Kistanje (Dalmacija). Osnivači preduzeća su braća Jovan Ćosić i Mirko Berić. Od samog početka Aćim d.o.o. se bavi proizvodnjom tradicionalnih suhomesnatih proizvoda - pršuta i pancete po receptu, koji se u Dalmaciji prenosio sa kolena na koleno, stotinama godina.

ILI NAS POSETITE LIČNO U NAŠOJ PRODAVNICI NA NOVOM BEOGRADU

Kontakt:
"AĆIM" d.o.o. Beograd
Sedište: Pinosava - Beograd, II Nova 13 v
E-mail: acim.doo@hotmail.rs

Telefon:
011/311-43-40
Mob:
060/313-27-05,
060/313-27-11,
064/160-50-56

Prodajno mesto:
Bulevar Arsenija Čarnojevića 95
lokal D-37 (Grčko-kiparski centar) Novi Beograd, Srbija

Acim d.o.o. - www.prsut.rs @ 2016 All rights reserved | Friendly tags: pršut, dimljeno meso, kulen, prodaja pršuta | Design by: SixPack design studio